|
 |
tartisalim-ogrenelim |
 |
|
 |
XOR
KriptoGrafi Modu.

Oy Ver
Seviye: 25 [?]
Deneyim: 80,980
Sonraki Seviye: 100,000
 |
|
baslik, TRT radyosundaki eski sabah kusagi programlarina benzedi biliyorum
simdi aklima geldi, ufak sorular sorarak, ilgi duyanlarla tartisarak birseyler yapabiliriz... biraz ortaligi hareketlendirebiliriz... bakalim bir deneyelim ise yarayacak mi?...
boyle buyuk seyler falan degil sorular, genel kultur olacak seviyede... kolaylikla cevabi da bulunabilir, ama tartisilarak bilgi paylasmak daha guzel olacaktir.. zaten eski yazilarimizi okuyanlar boyle ufak tefek sorularin cevaplarini birden cok kez duymustur... sagda solda da cok var bunlar...
bu ilk olsun, sizlerin de aklina gelen olursa ekleyebilirsiniz, ilgi olursa zaten devam da ederiz...
soru: diyelim bir sifreleme programi yapacagiz (ya da sifreli eposta/dosya paylasimi vs), ve buyuk dosyalari da sifreleyecegiz... sifreleyip sonra sIkIstrImak istiyoruz, ama aklimiza bunun tersinin de olabilecegi geliyor... bunlardan hangisini tercih ederiz, fark eder mi, etmez mi? eder/etmez ise niye?...
bu sorudan sonra bir derece agir soru gelecek, biz dosya kuculsun diye sIkIstIrIyoruz, ama baska avantajlari da var mi?... bu da sonra cevaplansin, once ilkine bakalim...
bakalim ilgilenen olacak mi? kimse cekinmesin, konusalim tartisalim, fikirler gelistirelim... yoksa google'da bile cok cabuk bulunacak cevap, ama ise yaramaz...
kolay gele
|
|
27-11-2005 22:53 |
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
TANJERO
V.i.P Uye

Eğitim Durumu: Lisans Bilgi Sahibi Olduğu Konular: Donanım, Mekatronik,Tasavvuf,
Kitaplar, Genel Kültür, Psikoloji...
Oy Ver
Seviye: 33 [?]
Deneyim: 465,770
Sonraki Seviye: 555,345
 |
|
Önce sifreleyip sonra sıkıstırırıdım.Emin degilim ama dosyanın boyutuna göre biraz daha karıstırmıs oluruz gibi düsünüyorum veriyi ??
|
|
28-11-2005 02:16 |
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
Romeo
TeraByte

Eğitim Durumu: Lise Bilgi Sahibi Olduğu Konular: Birşeyler..
Üye Oylama:
Seviye: 36 [?]
Deneyim: 826,736
Sonraki Seviye: 1,000,000
 |
|
Önce şifrele sonra sıkıştır en son sıkıştırdığın dosyayı tekrar şifrele gönder..
İki kez şifrelemek caiz mi hocam
__________________ _my_only_love_sprung_from_my_only_hate_
|
|
28-11-2005 15:48 |
|
|
XOR
KriptoGrafi Modu.

Oy Ver
Konu Sahibi
 |
|
selam herkese,
1-2 gun giremedim ozur... hemen soylemiyorum cevabi
, zor bir soru degil zaten, kolaylikla bulunur google'da falan... soyluyorum cunku eminim kimsenin derdi oradan buradan kopya cekip burada kendini gostermek degil... amac tartismak karsilikli fikir gelistirmek...
biraz tartisalim, once sifrelesek ne olur sonra sifrelesek ne olur... hatta iki kere sifrelemek nasil olur, olur mu? niye? yoksa gereksiz mi? niye ? vs. vs.. buyrun, fikirleri gelistirelim...
|
|
03-12-2005 01:02 |
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
XOR
KriptoGrafi Modu.

Oy Ver
Konu Sahibi
 |
|
selamlar,
iste istedigim oldu, eline saglik streamer...
oncelikle, sIksIstirma algoritmalari ile ilgili sozun dogru, icindeki tekrarlar ne adar cok ise o kadar iyi sIkIsIr... mesela metin cok sIkIsIr... ama rastgele (random) veri/dosya sIkIsmaz... daha dogrusu, ne kadar kaliteli bir rastgele veri ise o kadar kotu sIkIsIr... hatta en basit rastgelelik testlerinden birisi budur
... her sIkIstIrma algoritmasinin kendine gore bir yogurt yigisi vardir ama genel olarak aynidir... tabi bunlar veri kaybi olmadan yapilan sIkIstIrmalar icin... zip/rar vs. gibi... oysa JPG boyle degildir, o veri kaybini goze alarak yapar sIkIstIrmasini... mp3 ise her ikisini de yapar, hem kulagimizin duymayacagi frekanslari tirpanlar, hem de bildigimiz sIkIstIrmayi yapar... ama geri donusu yoktur... CD'yi mp3'e cevirdiginizde ayni kalitede geri donduremezsiniz. onun icin mp3 u CD'ye audio olarak yazinca kalite duser.. mp3 e cevirirken bilgi kaybi olmustur...
netice: sayet girdi zaten random ise (tekrar vs yok ise) o zaman bir daha sIkIstIramayiz, verimli yapamayiz en azindan...
neyse uzatmadan konuya donelim,
sifreleme algoritmalarinin girdileri icin teknik olarak bir sIkIntI yok, ama ciktilarini biliyoruz ki "rasgele gorunum" sergilemeli... bunu tirnak icinde yazdim cunku, rastgele olmak yanlis bir ifade aslinda, onun icin gorunume sahip olmasi demek sanki daha dogru... netice: ne kadar rastgele ise girdi hakkinda o kadar AZ bilgi tasir... amac da o degil mi zaten? ciktinin girdi hakkinda bilgi vermemesi... onu gizlemesi... o zaman dogru olan rastgele olmasi, rastgele olmasi demek girdinin durumuna bicimine bagli olmadan alakasiz birsey veriyor demek...
simdi ne oldu, elimizde ne var?
farz edelim once sifreledik sonra sIkIstIrdIk... ne olacak simdi? sifreledikten sonra rastgele gorunum kazanan bizim veriyi sIkIstIrma algoritmasina soktuk, ama algoritma bir halta yaramadi, cunku zaten rastgele bir gorunumu var, icinde tekrarlar yok ki?... sifreleme algoritmasinin guzel calistigini varsayiyoruz, girdisinden bagimsiz olarak alakasiz rastgele bir cikti verdigini varsayiyoruz...
bir ise yaramadi, sifreleme eyvallah, ama dosya hala cok buyuk
peki ya tersi olsaydi?
once sIkIstIrsaydik, veri kuculecekti, ondan sonra sifreleyerek bunun guvenligini de saglayacaktik...
ustelik bunun burada henuz bahsetmedigimiz bir avantaji daha var,
dedik ya, iyi bir sifreleme algoritmasi girdisi ne kadar tahmin edilebilir, tekrarlar iceren vs. (metin falan mesela) olsa da, ciktisinda bunu hic caktirmamali, bozuntuya vermemeli
.... bu sonucta elektrik dugmesi degil, acik veya kapali olsun.. burada soylediklerimiz hep "ne kadar cok olursa o kadar iyi" anlaminda... yani yine de tercihen girdinin "de" tahmin edilemez olmasi, rastgele gorunum sergilemesi, tekrarlar icermemesi (mesela sIkIstIrIlmIs), saldiracak kisinin isini zorlastiracaktir... ne kadar cok olursa o kadar iyi hesabi...
o zaman sIkIstIrIlmIs veri sifrelemeye girerse zaten "sIkIstIrma ne kadar iyiyse" o kadar cok tekrarSIZ olacak... bir avantaji daha var...
netice: sifreledigin veriyi kucultmek istiyorsan, once sIkIstIr sonra sifrele,hem guvenligi arttirmis olursun, hem veriyi kucultmus olursun...
aksi halde bosuna sIkIstIrIrsIn, hem islem gucunden zamandan kaybedersin, hem de coluk cocugun agzina sakiz olursun, arkandan gulerler, yolda otobus beklerken gorurlerse parmakla gostererek yanindan gecip gulerler sana... yaa yaa... sifreleme alemi boyle birsey iste, dikkatli olmak lazim...
selamlar
|
|
11-12-2005 12:18 |
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
SpyMasterSnake
OwNeR - Admin - RooT

Eğitim Durumu: Lisansüstü+ Meslek: Mühendis Bilgi Sahibi Olduğu Konular: Web Security, Cracking, Console Systems, Electronic, Windows, XSS, PHP, Perl, Delphi,Linux, Program Mimarisi Tasarımı, ŞAN, Solfej, Michael Jackson, Klasik ve Akustik Gitar, KBB ve İmmün Hastalıkları
Oy Ver
Seviye: 41 [?]
Deneyim: 2,326,511
Sonraki Seviye: 2,530,022
 |
|
Hocam biraz alakasız gibi olacak ama 7zip nasıl zip den daha fazla sıkıştırma sağlıyor? Yani kullandığı yol nedir ki bunca algoritma arasında farklar çıkabiliyor.
Sonuçta duplicate değerler ayıklanıyor ise bu hepsinde böyledir. Peki bunun dışında kullanılan diğer teknikler nedir ki bize daha fazla sıkıştırma imkanı sunsun?
Gerekirse bu başlıktan bir kaç döküman dahi çıkabilir, detaylı bilgi alırsam, ana sayfaya 2-3 döküman çıkarabilirim
__________________ Gökhan Der Ki: Bir zincir, en zayıf halkası kadar sağlamdır...
Lütfen, ben dahil kimseden özelden yardım istemeyin, forumun amacı tek kişiye yapılan yardımın çok kişiye ulaşmasıdır ...
Beğendiğiniz üyelere ve başlıklara oy vermeyi ihmal etmeyiniz ...
MSN/Mail: admin[at]spymastersnake.org
Ain't Nowhere Like SpyMS
MOD BAŞVURULARINIZI BURADAN
YAPABİLİRSİNİZ. SEVİYENİZ "14" OLMALIDIR ...
|
|
11-12-2005 12:33 |
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
XOR
KriptoGrafi Modu.

Oy Ver
Konu Sahibi
 |
|
7zip i bilmiyorum, ama adindan tahmin et deseydin birden cok formati (algoritmayi, zip/rar falan) destekleyen bir programdir derdim
... tabi atiyorum bunu tahmin ederken...
ya budur ya da kendisi yeni bir algoritmadir... yoksa cok mantikli degil, sIkIstIrIlmIs birseyi (zip/rar falan zaten cok iyi seyler, meshurlar... ne kadar kotu olursa olsun(abartmadikca kafamizdan atmadikca) yine de rastgele olacaktir mumkun oldugunca), yani birsey cikmaz...
dedigim gibi 7zip i duymadim hic... yeni teknolojiye cok uzak kaldim cok
|
|
11-12-2005 12:48 |
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
SpyMasterSnake
OwNeR - Admin - RooT

Eğitim Durumu: Lisansüstü+ Meslek: Mühendis Bilgi Sahibi Olduğu Konular: Web Security, Cracking, Console Systems, Electronic, Windows, XSS, PHP, Perl, Delphi,Linux, Program Mimarisi Tasarımı, ŞAN, Solfej, Michael Jackson, Klasik ve Akustik Gitar, KBB ve İmmün Hastalıkları
Oy Ver
Seviye: 41 [?]
Deneyim: 2,326,511
Sonraki Seviye: 2,530,022
 |
|
http://www.7-zip.org/
Hocam, gerçekten çok iyi iş yapıyor
| Alıntı: |
7z is the new archive format, providing high compression ratio.
The main features of 7z format:
Open architecture
High compression ratio
Strong AES-256 encryption
Ability of using any compression, conversion or encryption method
Supporting files with sizes up to 16000000000 GB
Unicode file names
Solid compressing
Archive headers compressing
7z has open architecture, so it can support any new compression methods. Now the following methods are integrated to 7z:
LZMA Improved and optimized version of LZ77 algorithm
PPMD Dmitry Shkarin's PPMdH with small changes
BCJ Converter for 32-bit x86 executables
BCJ2 Converter for 32-bit x86 executables
BZip2 Standard BWT algorithm
Deflate Standard LZ77-based algorithm
|
__________________ Gökhan Der Ki: Bir zincir, en zayıf halkası kadar sağlamdır...
Lütfen, ben dahil kimseden özelden yardım istemeyin, forumun amacı tek kişiye yapılan yardımın çok kişiye ulaşmasıdır ...
Beğendiğiniz üyelere ve başlıklara oy vermeyi ihmal etmeyiniz ...
MSN/Mail: admin[at]spymastersnake.org
Ain't Nowhere Like SpyMS
MOD BAŞVURULARINIZI BURADAN
YAPABİLİRSİNİZ. SEVİYENİZ "14" OLMALIDIR ...
|
|
11-12-2005 12:50 |
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
XOR
KriptoGrafi Modu.

Oy Ver
Konu Sahibi
 |
|
"High compression ratio in new 7z format with LZMA compression "
boyle yaziyor, zaten yeni format diyor.. yeni bir algoritma diyor...
bunun yaninda kullandigi LZMA dedigi http://en.wikipedia.org/wiki/LZMA
ayni zamanda meshur lempel-ziv (LZ) algoritmasi da kodlama icin (encoding) kullanilir... mesela zip falan bunu kullanir... bu is nasil oluyor diye gostersin diye bir de gif koydum... hareketli olarak gosteriyor konuyu, yardimci olacaktir...
selamlar
|
|
11-12-2005 13:05 |
|
|
|
|
|
 |
|